پیام تسلیت دکتر علیرضا رجائی به مناسبت در گذشت استاد دکتر محمد رخشان
در گذشت استاد فرزانه و معلم اخلاق دکتر محمد رخشان برای کلیه اعضا هیئت علمی، دستیاران، دانشجویان و همکاران ایشان بسیار تاسف آور و غم انگیز است
در گذشت استاد فرزانه و معلم اخلاق دکتر محمد رخشان برای کلیه اعضا هیئت علمی، دستیاران، دانشجویان و همکاران ایشان بسیار تاسف آور و غم انگیز است .
استاد دکتر محمد رخشان قطعا در تاریخ طب ایران ، در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در جامعه پاتولوی ایران از اعاظم و اکابر بوده و همیشه منش و علم ایشان زبانزد خاص و عام بوده و هست .
مسلماً شاگردان و تربیت شدگان استاد، اجازه کمرنگ شدن نام و یاد ایشان را در دانشگاه و گروه پاتولوژی نخواهند داد.
انشاالله خداوند آن استاد فرهیخته و دانشمند را در جوار خویش مرهون رحمت خود کرده و به خانواده و به ویژه خانم دکتر آزاده رخشان فرزند خلف استاد ، از همکاران در گروه پاتولوژی دانشگاه و بالاخص گروه پاتولوژی بیمارستان لقمان تسلیت عرض می کنیم.
تاریخچه گروه
|
بخش پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1338همزمان با تأسیس دانشگاه ملی سابق به ریاست آقای دکتر رضا سلطانی نسب که دارای بورد تخصصی کلینیکال و آناتومیکال پاتولوژی از امریکا بودند پایه گذاری شد و به همت ایشان این رشته به عنوان ترکیبی از آناتومیکال و کلینیکال پاتولوژی درآمد و دستیاران پاتولوژی درهردو رشته تحصیل نموده و تخصص گرفتند ایشان اغلب دروس پاتولوژی و بافت شناسی وجنین شناسی را خود تدریس می کردند. بتدریج گروه های بافت شناسی،جنین شناسی از پاتولوژی جدا و به آناتومی ملحق شدند.
درهمین دوران، آقای دکترمحمد رخشان نیز به عضویت هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) درآمدند. ایشان که تخصص پاتولوژی کلینیکال و آناتومیکال و دوره هماتوپاتولوژی را دردانشگاه پیتسبورگ امریکا و دوره ایمونوپاتولوژی را در دانشگاه هاروارد گذرانده بودند و مدتی نیز در دانشگاه پیتسبورگ در سمت هیات علمی مشغول بکار بودند در تیرماه 1355 قصد وطن کرده ودر دانشگاه شهید بهشتی بصورت تمام وقت مشغول خدمت شدند. ایشان آموزش دانشجویان رشته های مختلف علوم پایه پزشکی، دانشجویان پزشکی و دستیاران پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سال ها تدریس به دانشجویان دانشگاه قزوین که تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی بود را با شور وعلاقه فراوان انجام دادند.
درشروع بکار بیمارستان طالقانی بخش کلینیکال پاتولوژی آن را راه اندازی نموده و خود برای ادامه خدمت به بیمارستان لقمان حکیم رفتند (دلیل انتخاب بیمارستان لقمان واقع بودن در جنوب شهر تهران و نیز مراجعین فراوان بود) وتا آخرین روز خدمت در آن جا ماندند و حتی تا شش ماه پس از بازنشستگی در سال 1389 نیز بطور رایگان در آن جا به خدمت ادامه دادند و صمیمانه وبیدریغ با همکاران در اقصی نقاط کشور درزمینه تشخیصی همکاری می نمودند. ایشان همچنین سال ها مدیر گروه پاتولوژی و عضو هیات ممتحنه بورد پاتولوژی بودند. برگزاری خستگی ناپذیر اسلاید سمینارهای هفتگی برای دستیاران پاتولوژی درطی این سال ها، تالیف در زمینه هماتولوژی و نظارت رایگان بر ترجمه کتب مرجع دانشجویان اعم از پاتولوژی، بافت شناسی، جنین شناسی و .........از آثار ایشان است